HOE VIND JE EEN GOEDE ADVOCAAT BOUWRECHT?

goede advocaten bouwrecht per stad

Wat doen advocaten bouwrecht?

Onder het bouwrecht valt vrijwel alles wat met bouwen te maken heeft. Daarbij kun je op de eerste plaats denken aan contracten van aanneming van (bouw)werk(en), geschillen tussen opdrachtgever en bouwer, geschillen met en tussen, architecten, aannemers, onderaannemers, vertragingsschade, aansprakelijkheid voor bouwstoffen en hulppersonen, enzovoorts.

Maar bij bouwen komt nog veel meer kijken, vooral omdat ook de overheid in allerlei wetten probeert om de bouw te reguleren. Denk maar eens aan: gebiedsontwikkeling, ruimtelijk omgevingsrecht, aanbestedingsrecht, geluidhinder, milieueffectrapportage, monumentenrecht, en ga zo nog maar even door.

Sommige advocaten bouwrecht houden zich vooral bezig met de privaatrechtelijke kant van de bouw (alles waar de overheid niets mee te maken heeft), terwijl anderen zich juist richten op die gebieden waar de bemoeienis van de overheid een grote rol speelt. En weer anderen houden zich met beide takken van sport bezig.
Zoek je een advocaat voor bouwrecht, dan is het goed om hier even op te letten.

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nĂș jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

Goedkope alternatieven voor een advocaat bouwrecht

Op onze pagina's gratis rechtsbijstand (vakbond, juridisch loket) en toevoeging, pro deo (subsidie op advocaatkosten) vind je algemene tips voor goedkope, gratis en pro-deo rechtsbijstand.

Ben je particulier opdrachtgever, dan zul je vooral iets kunnen hebben aan de Vereniging Eigen Huis. Voor pro-deo rechtbijstand zul je niet snel in aanmerking komen, omdat als opdrachtgever jouw vermogen waarschijnlijk al snel te hoog is. Voor een eerste advies kun je overigens wel gratis terecht bij het Juridisch Loket.

De meeste bouwrechtadvocaten weten goed te declareren; het zijn bepaald niet de goedkoopste advocaat-specialisten. Het kan dus verstandig zijn om onze pagina Advocaatkosten, tarieven even te bekijken en om de tips op die pagina eens door te lezen.
Bedenk je ook dat er, ook in de bouw, tegenwoordig steeds vaker geschillen worden opgelost door middel van mediation. Dat is vaak veel goedkoper en sneller dan geprocedeer bij de rechtbank of de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Waar vind je goede bouwrechtadvocaten?

Op onze pagina overzicht van advocaten bouwrecht staan vrijwel alle advocaten die zich bezighouden met bouwrecht. De meeste advocaten bouwrecht zijn lid van de VBR-A (Vereniging van BouwRecht-Advocaten). Ook daar zou je dus even kunnen rondkijken voordat je een advocaat bouwrecht inschakelt.