HOE VIND JE EEN GOEDE ADVOCAAT HUURRECHT?
huur en verhuur van woonruimte en bedrijfsruimte

goede advocaten huurrecht per stad

Goedkoop advies huurrecht

Heb je advies nodig over huur of verhuur van woonruimte, dan zou je om te beginnen contact kunnen opnemen met het Juridisch Loket (gratis).
Gaat het over verhuur van (jouw) woonruimte, dan zou je ook nog kunnen denken aan de juridische ledenservice van de Vereniging Eigen Huis.
Meer mogelijkheden vind je op onze pagina's gratis rechtsbijstand (vakbond, juridisch loket) en toevoeging, pro deo (subsidie op advocaatkosten).

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nú jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

Vereniging van huurrecht advocaten

Advocaten huurrecht zijn er in twee smaken: woonruimte en bedrijfsruimte. Sommige huurrechtadvocaten houden zich met woonruimte én met bedrijfsruimte bezig; anderen maar met één van de twee. Let daar goed op als je een advocaat uitkiest.

De meeste advocaten die zich bezighouden met huurrecht zijn lid van de VHA.
In ons overzicht van advocaten huur recht hebben we geprobeerd om alle die specialisten in het huurrecht te vermelden.

Bij veel advocatenkantoren is een eerste kort gesprek/advies gratis. Het kan natuurlijk nooit kwaad om vooraf tarieven te vergelijken van huurrechtadvocaten (zie voor tariefinformatie ook onze pagina Advocaatkosten, tarieven).

Bij de gespecialiseerde huurrecht-advocaten kun je natuurlijk ook terecht voor zaken als:
  • het opstellen of beoordelen van huurcontracten woonruimte
  • het opstellen of beoordelen van huurcontracten bedrijfsruimte
  • problemen rondom huurbetaling
  • gebreken aan een woning of bedrijfsruimte
Een citaat van de website van de VHA:

De Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) is opgericht in 1992 en heeft tot doel het bevorderen van de deskundige beroepsuitoefening door advocaten op het gebied van het huurrecht.

Zij probeert dat doel te bereiken door het organiseren van opleidingen en studie- en discussiebijeenkomsten, onderlinge uitwisseling van informatie en het publiceren van adviezen over en commentaren op bijvoorbeeld wetsontwerpen.

Het doel en de werkwijze van de VHA zijn vastgelegd in de statuten. Advocaten kunnen alleen lid worden van de VHA als zij over voldoende ervaring en deskundigheid beschikken op het gebied van het huurrecht. Bovendien moeten zij een zware specialisatieopleiding volgen alvorens toegelaten te kunnen worden tot lid. Advocaten die wel aan de ervaringseisen voldoen, maar de specialisatieopleiding nog niet hebben gevolgd, kunnen aspirantlid worden. Na voltooiïng van de specialisatieopleiding en te zijn geslaagd voor het examen, kunnen zij worden toegelaten als lid. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Opleidingen Sociaal Recht te Utrecht.

De VHA bestaat op dit moment uit ongeveer honderdzestig leden en aspirantleden.