HOE VIND JE EEN GOEDE ADVOCAAT JEUGDRECHT?

goede advocaten jeugdrecht per stad

Wat doen advocaten jeugdrecht?

Jongeren, minderjarigen, nemen een speciale plaats in binnen het recht in Nederland.
Wat betreft strafrecht zijn er speciale regels voor jongeren, speciale straffen, speciale strafinstellingen, die fors afwijken van wat voor volwassenen gebruikelijk is.
Ook in het "burgerlijk recht " nemen jongeren een speciale positie in, bij zaken als ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, omgangsregelingen en dergelijke.
Advocaten jeugdrecht hebben zich gespecialiseerd in deze regelgeving voor jongeren. Bovendien zijn zij eraan gewend om die jongere als klant te hebben. En zij weten dus dat de doorsnee jongere een andere benadering nodig heeft dan de doorsnee volwassene.

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nĂș jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

Waar vind je advocaten jeugdrecht?

In ons overzicht van advocaten jeugdrecht vind je vrijwel alle advocaten die zich speciaal met jeugdrecht bezighouden.
De meeste jeugdrechtadvocaten zijn lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse JeugdrechtAdvocaten). Ook daar kun je dus zoeken naar een goede jeugdrechtadvocaat.

Betaalbare alternatieven

Vrijwel alle jeugdrechtadvocaten behandelen ook zaken op basis van een toevoeging (toevoeging, pro deo (subsidie op advocaatkosten)). Verder kun je bij veel jeugdrechtadvocaten terecht voor een gratis eerste kennismakingsgesprek ( gratis rechtsbijstand (vakbond, juridisch loket)).
Ook bij het Juridisch Loket kun je terecht voor een gratis eerste advies. Bovendien kunnen zij jou doorverwijzen naar een jeugdrechtadvocaat als dat nodig blijkt te zijn.