HOE VIND JE EEN GOEDE ADVOCAAT MILIEURECHT

goede advocaten milieurecht per stad

Goedkope oplossingen, milieurecht

Hoewel milieurecht iets is waar vooral bedrijven mee te maken hebben, kun je als particulier natuurlijk ook tegen milieuproblemen aanlopen. Denk aan zaken als lawaai of stank van een horecabedrijf, garagebedrijf of veehouderij in de buurt. Of illegale lozingen in de omgeving, bodemvervuiling, bezwaar maken tegen verlening van een vergunning, bomenkap, enzovoorts.
Voordat je als particulier een advocaat inschakelt, is het goed om eerst te proberen enig advies te krijgen zonder al te veel kosten. Denk dan aan Consumentenbond, Juridisch Loket, Vereniging Eigen Huis, een eerste gratis kennismakingsgesprek met een advocaat, enzovoorts. Meer informatie over gratis en over goedkope adviesmogelijkheden vind je op onze pagina gratis rechtsbijstand (vakbond, juridisch loket).
Ook voor milieurecht is er de mogelijkheid van een advocaat op basis van toevoeging, pro deo (subsidie op advocaatkosten). Zowel voor bedrijven als voor particulieren is het natuurlijk ook verstandig om ook te kijekn naar de tarieven van advocaten. Zie de tips op onze pagina Advocaatkosten, tarieven.

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nĂș jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

Advocaat-specialisten milieurecht

De advocaat-specialisten op het gebied van milieurecht vind je in ons overzicht van advocaten milieurecht. Vrijwel alle advocaten die wij noemen in dat overzicht zijn lid van de VMA (Vereniging van Milieurecht Advocaten).
Op hun website is een ledenlijst te vinden en wat uitleg over de werkzaamheden:
De Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA) is de vereniging van in Nederland gevestigde in het milieurecht gespecialiseerde advocaten. Bij de leden van deze vereniging kunt u derhalve terecht voor deskundig juridisch advies en juridische bijstand inzake al uw vragen en problemen op milieugebied. Het milieurecht is divers. De zaken die zich aandienen lopen inhoudelijk zeer uiteen. Van aansprakelijkheid voor verontreiniging van water, bodem en lucht tot bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Van milieuvergunningen en de aanleg van infrastructuur tot de afvoer van afvalstoffen en de uitstoot van ammoniak door varkenshouderijen. En over van alles daar tussenin: bescherming van natuur en landschap, mer-plicht, en watertoets. Naast de civiele en bestuursrechtelijke peilers heeft het milieurecht en daarmee de vereniging bovendien nog een niet onbelangrijke strafrechtelijke poot.