HOE VIND JE EEN GOEDE ADVOCAAT STRAFRECHT?
misdrijven en overtredingen

goede advocaten strafrecht per stad

De beroemde advocaten strafrecht

Misdaden, straffen en strafrechtadvocaten krijgen veel aandacht krijgen in de pers, wat ons betreft af en toe iets té veel. In feite is strafrecht maar een heel beperkt deel van wat de advocatuur doet, maar het imago van de advocatuur wordt voor een groot deel bepaald door de "bekende strafpleiters" die we bijna dagelijks in de krant en op TV tegenkomen. Maar goed, de overdreven publieke belangstelling voor strafrecht is ook weer niet echt de schuld van die advocaten.
Bij het kiezen van een advocaat is het overigens wel goed om te bedenken dat het hebben van een goede publiciteitsmachine iets anders is dan vakinhoudelijke kwaliteit. Bij de TV-advocaten zit zeker een aantal topadvocaten, maar het gros van de specialisten op het gebied van strafrecht is vaker in de bibliotheek te vinden dan op TV.

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nú jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

De specialisten

De meeste advocaten die gespecialiseerd zijn in strafrecht, zijn lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten). Als je op hun website de ledenlijst bekijkt zul je overigens zien dat niet alle TV-advocaten lid zijn van de vereniging. Waarschijnlijk vinden zij zichzelf te slim om zich bij te scholen, wat in feite natuurlijk vrij dom is, maar dat terzijde.
In ons overzicht van advocaten strafrecht tref je vrijwel alle advocaten aan die lid zijn van de NVSA.
Er zijn overigens ook hele advocatenkantoren die zich alleen met strafrecht bezig houden, zogenaamde nichekantoren. Niet altijd zijn al hun advocaten lid van de vereniging, maar toch zijn dat vaak goede kantoren. Vaak kan het Juridisch Loket je wel helpen aan namen en adressen.

Kosten strafadvocaat

Als je wordt gearresteerd en daarna in verzekering wordt gesteld, dan krijg je gratis een advocaat toegewezen. Vaak, maar niet altijd, zijn dit ervaren strafrechtadvocaten en is er dus weinig reden om zelf een betaalde advocaat in te schakelen.
Als je niet vast zit en wordt gedagvaard, moet je zelf voor een advocaat zorgen. Ook voor strafzaken is er (als je een laag inkomen en vermogen hebt) de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtsbijstand, zie toevoeging, pro deo (subsidie op advocaatkosten).
Moet je zelf betalen, dan is het natuurlijk heel verstandig om tarieven te vergelijken. Hierboven zie je de (vaste) tarieven van OMNIUS ADVOCATEN (zie ook onze pagina Advocaatkosten, tarieven).
Ook op onze zusterwebsite Advocaatkosten vergelijken (strafzaken) vind je nog extra informatie over het bezuinigen op advocaatkosten.

Meer informatie

Meer informatie over alles wat met strafrecht te maken heeft, vind je op de website van het Openbaar Ministerie.