ADVOKATEN MET EEN 'K'

Advokaten en advokatenkantoren met een "K"

Over spelling willen wij niet twisten. Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je in Google hebt gezocht op "advokaat", "advokaten" of "advokatenkantoor", dus met een "K" en niet met een "C".
Op deze website hebben wij gekozen voor de spelling met een "C". Kies in het menu hier links naar wat je zocht.

TIP !

Hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat familierecht, arbeidsrecht of huurrecht?
Wij vinden een goede advocaat voor jou! Gratis en vrijblijvend!
 

TIP !

Goede advocaten op vrijwel alle rechtsgebieden vind je bij Omnius.
 
Stel nĂș jouw vraag! (Helpdesk 7 dagen per week open.)
 

De historie van advokaten en advokatenkantoren met een "K"

Voor de liefhebber toch nog wat historische informatie. In de 70-er jaren van de vorige eeuw, was er niet alleen een politieke omwenteling in de Nederlandse huishoudens maar ook in de advocatuur.
De advocatuur was altijd onderdeel van het maatschappelijk establishment geweest, iets eerbiedwaardigs, iets op grote afstand van de gewone man, iets in het rijtje van de notaris, de dokter en de dominee dan wel pastoor.
Plotseling verschenen echter ook in de advocatuur de angry young men, waaronder ook veel vrouwen (!), die alles anders wilden en anders deden, de advokatenkollektieven (jazeker, met een "K").
Die "K" in de naam was niet alleen iets van moderne spelling, het had ook de functie om duidelijk te maken: wij zijn anders, wij zijn nieuw, wij horen niet bij de oude garde. (En het was ook een beetje om de gevestigde orde te pesten, die een enorme hekel had aan alles wat leek op nieuwlichterij, waaronder moderne spelling.)

De sociale advocatuur heeft ons allen, de maatschappij, veel goeds gebracht op het gebied van rechten voor werknemers, voor huurders, voor vrouwen, voor consumenten en ga zo maar door. Tegen een minimale vergoeding, soms zelfs met aanvullende bijstand, werd dag en nacht gewerkt in een kruisvaart tegen het onrecht.

Met een glimlach om de mond denken wij terug aan die tijd, van de advokaat met een "K", en het kollektief met twee "K"'s en van de kantoren die waren genoemd naar de straat waar ze waren gevestigd.
Bedankt dat u in Google hebt gezocht op die advokaat met een "K", zodat wij ze niet zullen vergeten.